Az első osztályban is alapember maradna a DVTK-ban futballozó Bárdos Bence

Megosztás

Tavaly sikerült a feljutás, aránylag könnyedén, így megint kivívta az NB I-es tagságot a diósgyőri gárda. Már jó ideje zajlik a felkészülés, köztük az edzőmeccsek is, amiből szerda délelőtt 11 órakor ismét lesz egy.

Az NB I-ben is alapembere lehet a Diósgyőrnek Bárdos Bence – a klub védője az előző idényben 3274 percet játszott az NB II-ben, amivel megnyerte a házi „különversenyt”, a második helyen záró Lukács Dániel kilenc perccel elmaradt tőle.

„A célom nem lehet más, mint hogy ez a statisztika az NB I-ben se változzon meg, vagyis maradjak stabil kezdő a Diósgyőrben  – mondta az NSO-nak Bárdos Bence, a diósgyőriek 25 éves hátvédje, aki a 2022–2023-as idényben 36 bajnokit végigjátszott, egyszer becserélték, egy alkalommal pedig piros lapos eltiltását töltötte. –  Nem unatkozunk az ausztriai edzőtáborban, az edzőmeccseken kívül általában napi két edzésre kell jelentkeznünk, de előfordult, hogy háromra… Délelőtt kondi, ezután irány a pálya, délután pedig szintén edzés. De már ismerjük Kuznyecov Szergej vezetőedzőt, nem lepett meg minket.”

Amikor felkerültem az első csapathoz, bal oldali védőként számítottak rám, leginkább azért, mert még nem bíztak bennem annyira, hogy a védelem tengelyében szerepeljek. Önbizalomtól duzzadva várom az NB I-es rajtot! Célunk a stabil középmezőnybeli helyezés, minél hamarabb meg akarjuk szerezni a bennmaradáshoz szükséges pontokat, hogy ezután csak előre tekinthessünk.”

A DVTK legközelebb szerdán lép pályára, mégpedig két felkészülési mérkőzésen: 11 órától a cseh első ligás Ceské Budejovice, 18 órától az osztrák első osztályú FC Blau-Weiss Linz együttesével méri össze erejét.

A DIÓSGYŐRI VTK NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
 június 30.–július 13., Waidhofen an der Ybbs (Ausztria)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 28.:
DVTK–Putnok (NB III) 3–1 (Jurina, Bényei, Lőrinczy)
Július 5., FK Zeleziarne Podbrezová (szlovák I.)–DVTK 1–2 (Klimovics, Papp)
Július 9.: 1. FC Nürnberg (német II.)–DVTK 3–1 (Jurina)
Július 12.: 11.00: Ceské Budejovice (cseh I.)–DVTK
Július 12.: 
18.00: FC Blau-Weiss Linz (osztrák I.)–DVTK
Július 22.: DVTK–FC Kosice (szlovák I.)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek